
در صنعت ارتودنسی، براکت ها قطعات بسیار کوچک و کاربردی هستند که با عنوان نگین های ارتودنسی هم شناخته می شوند. و برای ترمیم، مرتب سازی و تنظیم موقعیت قرارگیری دندان ها به شکل صحیح استفاده می شوند. براکت ها بعد از نصب شدن بر روی دندان ها به سیم های ارتودنسی متصل می شوند تا بتوانند فشار لازم را به دندان ها وارد کرده و انها را به جهت گیری مورد نظر سوق دهند.
انواع براکت ها
انواع براکت های مورد استفاده شامل براکت های فلزی، سرامیکی، نامرئی، لینگوال و سلف لیگیت می باشد. که هرکدام کیفیت های خاص خود را دارند که با توجه به نوع درگیری و اختلال توسط پزشک متخصص ارتودنسی تجویز شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین امروزه براکت ها در انواع و اشکال مختلفی شامل مربعی، مستطیلی، متوازی الاضلاع و همچنین ابعاد متفاوتی وارد بازار شده و از تنوع ظاهری زیادی برخوردار هستند.
بنابراین براکت ها در نهایت موقعیت مناسب دندان ها را فراهم می کند و می توان به اهمیت حضور و کارایی قطعات کوچک براکت در فرایند ارتودنسی دندان پی برد.
رنگ براکت
براکت ها از رنگ های مختلف و متنوعی تشکیل می شوند. که هم شامل رنگ های جذاب و خاصی هستند که مخصوصا کودکان از انتخاب رنگی که دوست دارند و دیدن انها بر روی دندان هایشان هیجان زده خواهند شد. و هم افراد تنوع طلب می توانند در طول درمان رنگ براکت های خود را تغییر دهد. و همچنین افرادی هم که از دیده شدن براکت ها بر روی دندان هایشان آزرده خاطر می شوند، می توانند از انواع براکت های نامرئی که رنگی ندارند استفاه کنند.
هزینه براکت
چیزی که مسلم است هزینه درمان های ارتودنسی از نرخ نسبتا بالایی برخوردار می باشد. اما همان طور که می دانیم سلامت دهان و دندان، در کنار سلامت روحی ناشی از اعتماد بنفس لبخند زیبایی که هدیه ترمیم دندان های شما توسط فرایند ارتودنسی ست، از ارزش بالایی برخوردار بوده و خالی از لطف نیست.
در بین انواع براکت ها، براکت فلزی از کمترین هزینه را داشته و براکت های سرامیکی و پلاستیکی بخاطر گران تر بودن مواد تشکیل دهنده و موارد جانبی حین درمان، از هزینه بیشتری برخوردار هستند.